Språk: Bokmål
Originaltittel: Lo que no tiene nombre
Oversatt av: Bente Teigen Gundersen
Utgivelsesår: 2024
ISBN:
  —
Sider:  —
Format:  20 x 14 cm
Pris:

 

BEGYNN Å LESE

Det navnløse
Piedad Bonnett

 

Forord av Hilde K. Kvalvaag

 

«Kraften i rasjonaliteten hans kjempet alltid en hard kamp mot kraften i følelsene hans. Den ene skulle vokse fram som et mangehodet uhyre som endte opp med å sluke alt.»

 

I Det navnløse går Piedad Bonnett gjennom sorgen ved tapet av en voksen sønn som har begått selvmord. I denne modige boken, som er skrevet i et slående klart og direkte språk, reflekterer den colombianske forfatteren over psykiske lidelser og sorg, og forsøker å finne et språk som gjør det mulig å skrive om disse spørsmålene samt å skildre en ubeskrivelig smerte og en tomhet som ikke kan fylles med ord. I boken møter vi en kvinne preget av smerte og dyp kjærlighet, det er en sjenerøs og trist, presserende og nødvendig tekst om et universelt tema som både er sterkt og vondt.

«Livet, døden og litteraturen blander seg på en dramatisk måte i dette ekstraordinære vitnesbyrdet hvor Piedad Bonnett uttrykker sin dypeste sannhet og kreative dyktighet.»

Mario Vargas Llosa, nobelprisvinner i litteratur

Piedad Bonnett 

 

(Colombia, 1951) er både lyriker, romanforfatter, dramatiker og litteraturkritiker. Hun er utdannet filolog fra Universidad de los Andes hvor hun har undervist ved Fakultet for kunst og humaniora i over tretti år. Hennes poesi, teater og fortellerkunst gir oss innsikt i livet til middelklassekvinner i et land sønderrevet av flere former for vold, ulikheter og konflikter. Hun har også utført et omfattende arbeid som kritiker og formidler av colombiansk poesi og har i den forbindelse mottatt flere priser. Noen av bøkene hun har gitt ut er Después de todo (2001), Para otros es el cielo (2004), Siempre fue invierno (2007), Los privilegios del olvido (2008) y Las herencias (2008).